Umum

Kucing selamatkan bayi dari terjatuh tangga.

Seekor kucing berjaya menyelamatkan anak tuannya dari terjatuh tangga ketika ditinggalkan bersendirian di ruang tamu dalam kejadian yang berlaku pada 31 Oktober, jam 5 pagi.

Vid rakaman kamera litar tertutup (CCTV) menunjukkan, bayi berusia kurang dari setahun itu merangkak di ruang tamu dan menuju ke tangga tingkat bawah.

Kucing yang menyedari kejadian itu segera berlari dan menghalang b4yi itu dari terus ke tangga dan menolaknya beberapa kali agar tidak pergi ke arah tangga.

Meskipun tidak memahami tindakan kucing itu, bayi berkenaan membatalkan niatnya dan menyambung bermain di ruang tamu.

Tidak diketahui mengapa b4yi itu dibiarkan bersendirian di ruang tamu.

Antara komen.

Ewan Mc Jawer.personally aku percaya, bantuan Allah, didatangkan dalam bentuk2 seperti ini. Cara Dia menunjukan kasihnya.

Dahlia Emas.Patutlah Nabi sayangkan binatang terutama kucing..Alhamdulillah.

Sya Nurhazvida.MeOw memg Bijak manusia ni kaDaNg teRlePaS Bijak nye.

Wan Noor Aini Wan Hassan.Kucing triggered sbb bunyi dari suara baby tu..sbb tu kucing tu pergi kat baby sbb ingat ajak main.

Artikel berkaitan.Kucing dimasukkan air lepas kepenatan mngawan dengan 5 ekor kucing betina dlm 1 malam.

Seekor kucing baka Russian Blue di China bernama Xiaopi, mngawan dengan lima ekor kucing betina dalam satu malam selepas ditinggalkan di hotel kucing oleh pemiliknya.

Xiaopi yang mengalami keletihan melampau sehingga terpaksa dimasukkan air (drip).

Pemiliknya, Zhao berkata, dia tidak menyalahkan Xiaopi dalam insiden itu tetapi dia mempersoalkan kakitangan premis itu yang membiarkan Xiaopi berkeliaran dengan bebas di hotel itu terutamanya setiap malam di mana kucing sangat aktif pada waktu tersebut.

“Di antara jam 10.40 malam hingga 5 pagi, kucing saya mngawan dengan lima ekor kucing betina. Dan semua itu saya boleh nampak dalam video kamera litar tertutup (CCTV).

“Malah premis itu enggan bertanggungjawab dan meminta saya memberi penjelasan kepada lima pemilik kucing betina itu.

“Kucing saya kini keletihan dan terpaksa dimasukkan air, adakah itu salah saya?” soalnya.

Namun, pemilik hotel kucing itu akhirnya tampil memohon maaf kepada Zhao dan menawarkan diri untuk membayar kos rawatan dan memberi pampasan kepada pemilik kucing betina sekiranya kucing mereka hamil.

Norliza Ali.Terlebih minum kopi tongkat ali ke apa meow nih.. Abislah pemilik meow2 betina tuntut jika bunnting.. Aduhaii mcm2 kes lah.

Nurlyna Ibrahim.Kucing ni x pernah jmpa kucing betina kot tu dibantainya smpai 5 ekor hahah gnas mu cing.

Muhammad Adam Mansor.Owner kucing ni bg minum air kettum ke smpai 5ekor bedal…limit 4 je…lebih 1 ni.

Mohd Fairul Jahaya.Kucing pon tahu nk mngawan dgn baka yg baik2. Mcm manusia gak yg perempuan cari yg berpangkat sahaja.

Murni Jamal.Nasib baik lah ada yang nak bertanggungjawab kalau kucing tu terbunnting.

Raja Intan Raja Alias.Ohh ini rupanya yg dinamakan kucing masuk air.. dh bgtau limit 4.. nak jgak melawan try yg ke5.. hambek kau.

Apa Pendapat Anda? Dah Baca, Jangan Lupa Komen Dan Share Ya. Terima Kasih!

Sumber: China Press, World of Buzz, LADBible,thereporter

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *