Umum

“Even You Dah Lvmpuh, Kasih Syg Setia I Tak Lvmpuh,” – Mngejutkan, Amyza Aznan Maklum Suami Diseerang Angin Ahmar.

Pelakon dan pengacara, Amyza Aznan awal pagi ini ada memuat naik video menerusi IG TV bersempena dengan ulang tahun perkahwinannya yang ke-16 tahun.

Bagaimanapun, perkongsian video yang berdurasi lebih tiga minit itu mendapat perhatian netizen apabila bintang drama Kariah Cak Pong ini mendedahkan suaminya, Khairil Izhar Mohd Nazir, telah jatuh s4kit diseerang angin ahm4r.

Amyza atau lebih sinonim disapa sebagai Kak Kaaia turut meminta maaf kepada semua terutamanya yang berkaitan dengan soal kerjaya kerana dirinya sedang beri fokus terhadap suami yang kini tidak sihat.

“Even you dah lvmpuh,kasih sayang setia i tak lumpuh. Kak kaaia minta maaf kepada semua clients yg kak kaaia buat emcee for dinner,event,wedding and also to productions.

“Bukan tak nak share all my activities tu kat instagram,and bukan pilih bulu,tetapi sebenarnya skrg ni ada lagi penting untuk kak kaaia focus,iaitu my husband,dia str0ke. inshallah ..one fine day i will share keje2 emcee and shooting tu,” maklumnya.

Pada masa sama, bintang ini turut memberikan dedikasi istimewa buat suami tercinta.

“Happy anniversary suami ku sayang, semoga allah pegang hati ini untuk tidak berpaling, untuk tidak lelah menjaga, memanja, menyayangi, mencintai b. Walaupon b stroke, doa love tetap b suami dan ayah kepada anak2 love di dunia dan sehingga ke jannah nanti.

“Terima kasih untuk lagu nyanyian baby. ni lagu masa kita bercinta kannnn. tq nyanyi kan lagu and record lagu ni for me,” tulis Amyza.

Lalu, perkongsian tersebut dihujani dengan kata-kata semangat selain mengharapkan agar suami Amyza kembali sembuh seperti sedia kala.

Antara komen netzen rata2 memberi kata2 semangat.

Ara Nisa.Ujian menjaga suami sakit strok/lumpuhí paling mencabar keimanan, fizikal dan mental seorang isteri sebab tanggungjawap ketua keluarga digalas isteri. Semoga suami awak cepat sembuh. Awak kena kuat dan sabar dengan ujian Allah ye, Amiza..

Shukrina Abdul Rahman.Dia ni masa baru kawin dulu pun ada ujian laki curang tapi alhamdulillah bertahan, beza kan kekuatan cinta orang dulu dgn orang skrg, zaman baca mangga dgn urtv kat hostel dulu wehhh.

Ferra Aris.Semoga tabah dlm mnghadapi ujian dn semoga kuat dlm mngharunggi Apa jua dugaan…Ferra disni mendoakan agar diberikan kesembuhan sprti sediakla hndaknya nanti….In Shaa Allah Aamiin.

Hamidah Sudar.semoga di permudahkn segala urusan puan…jgk semoga Allah memberi kesembohn pd suami puan…InshaaAllah…Aamiin.

Terdahulu bulan lalu, Amyza ada berkongsi video di laman IG mengenai suami yang jatuh s4kit hingga terpaksa dimasukkan ke hospital.

Malah beberapa tahun lalu, suaminya difahamkan pernah dimasukkan ke Unit Rawatan Rapi (ICU) Hospital Ampang Puteri kerana diserang sakit j4ntung.

Sumber: Instagram Amyza Aznan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *