Umum

Isteri srbu suami ketika suami sedang bersanding, kantoi kawin lain secara senyap2.

Isteri Serbu Suami Sedang Bersanding, Kantoi Kahwin Lain Secara Senyap [VIDEO]. Satu video yang mengejutkan diterima oleh pihak kami mengenai situasi dimana seorang isteri mengimitkan suasana apabila datang menyerbu suaminya ketika majlis persandingan sedang berlangsung. Difahamkan gadis yang membahasakan dirinya Ayu mendakwa dirinya seolah-olah ditipu apabila suami dan keluarga suaminya merahsiakan perkahwinan baru ini tanpa pengetahuannya selepas…

Umum

“Lara Alana Dah Ada Adik”- Scha Alyahya.

Kenyataan pelakon Scha Alyahya di akaun Instagram (IG) memberitahu anaknya, Lara Alana sudah ada adik membuat ramai peminatnya teruja. Entri tersebut mendapat perhatian ramai sehingga ada yang sudah mengucapkan tahniah. “Lara Alana dah ada adik,” tulisnya. Namun lama kelamaan pengikutnya mula menyedari ‘adik’ yang dimaksudkan itu adalah patung kecil My Little Pony yang berdiri bersama mereka…

Umum

Terkilan bila Pusat Tahfiiz Terima Makanan Sedekah Guna Plastik Sampah Hitam.

Menerusi Facebook sebuah pusat tahfiiz, seorang individu telah menghantar selonggok makanan yang dibungkus menggunakan plastik sampah bewarna hitam kepada anak-anak tahfiiz dan ahli jemaah surau untuk menjamu selera. Tindakan individu tersebut, ternyata mendapat kecaman dan mengundang kemarahan netizen apabila menggunakan plastik hitam sebagai bekas letak makanan. “Peringatan!” Assalamualaikum wbt. Kepada sesiapa yang ingin menyumbangkan makanan…

Umum

“Mama, Aqil nak pergi syurrga tau”. Betul jadi kenyataan untuk Aqil – Ibu Saudara Kongsi Detik Trakhir Bersama Anak Buah Sebelum L3mas.

Ibu bapa mana tak sedih anak yang dijaga dari kecil akhirnya pergi dulu sebelum mereka. Siapa sangka, kegembiraan bertukar tragedi apabila kanak-kanak 5 tahun ini mennggal dunia selepas leemas bermain air. Pada awalnya, kanak-kanak ini bermain riang bersama bapanya. Namun, secara tiba-tiba Aqil leemas terapung tanpa disedari. Allahu sebaknya.. Dugaan hebat Aqil mennggal dunia. Acik…

Umum

Bukan sorang, tapi lebih dari 5 orang laki aku pernah layan, mereka pertaruhkan wang tapi tiba2 mak ayah paksa aku kawin.

Baca perlahan-lahan dan ambillah PENGAJARAN apa yg pernah berlaku kepada saya ini. Jadikan ini sebagai panduan. Salam semua pembaca, Cerite ni saya pendam dah hampir 13 tahun. Tiada siapa yang tahu termasuk suami sendiri. saya bukan nak bukak aib sndiri. Tapi saya kene luahkan juga. mungkin dengan meluah dan menulis tanpa orang kenal siapa saya.…

Umum

Shada Amzah Dedah Sehari Sebelum Konsert, Namanya Diumumkan Sebagai Peserta Yg Trsingkir.

Lagu Sembilu yang dipersembahkan Syada Amzah di minggu kelima Big Stage 2019 tidak memberi rezeki berterusan buatnya untuk meneruskan saingan apabila disenaraikan di kalangan tiga peserta tercorot, lalu diumumkan sebagai peserta tersingkir atas faktor undian online terendah. Sejurus persembahan malam tadi, Syada mendapat markah keseluruhan sebanyak 68.00 peratus dari juri profesional. “Saya terima dengan positif…

Umum

Masih Ingat Lagikah Dengan Kuiz More Jutaria, Lelaki Yang Menang RM1 Juta Dedah Keaadaannya Sekarang yg ramai tak tau.

Kuiz More Jutaria yang pernah diterbitkan oleh RTM telah melahirkan seorang jutawan muda bernama Ahmad Samerin Dzulkifli pada akhir akhir 80-an lalu. Inilah siri kuiz yang menawarkan hadiah paling lumayan iaitu sebuah kereta mewah Lamborghini yang bernilai RM1 juta. Samerin menjadi satu daripada berjuta penonton yang menaruh impian yang sama; menjadi jutawan dalam sekelip mata.…

Umum

Temui magis cinta di Instagram merangsang minda saya untuk jadi lebih sihat – Firdaus

KALAU sudah dikatakan jodoh, tidak wujud istilah ‘perigi mencari timba’. Itulah kisah dikongsikan Muhamad Firdaus Ibrahim, 23, yang lvmpuh bertemu isterinya, Siti Fatimah Mohd Nor, 25, dan sudah berkahwin pada 17 Ogos lalu. Meskipun Muhamad Firdaus ditakdirkan hidup berkerusi roda akibat kemlangan, ia bukan halangan buat Siti Fatimah untk ‘melamarnya’ membina rumah tangga bersama. Kisah…

Umum

Dikongsikan kisah2 Sebalik Tabir Jabatan Kcemasan yg Ramai tk tau.

Assalamualaikum pembaca sekalian. Aku penulis yang dah beberapa kali menulis di ruangan ni. Mungkin korang boleh agak atau teringat selepas melihat gaya penulisan aku. Kali ni, aku menulis untuk menceritakan beberapa kisah setelah 2 tahun berada di sektor kesihatan awam. Pengalaman walaupun hanya 2 tahun ini memang banyak mengajar aku erti sebuah kehidupan, kekeluargaan, perhubungan…

Umum

Rakyat Malaysia Berusia 14 Tahun Ini Berpendapatan RM50,000 Setahun Dari Perisian Ciptaannya Sendiri buat Ramai kagum.

Muhammad Akmal Hazim bukan remaja biase biase ni…. Semasa berusia 13 tahun dia sudah pun mencipta perisiannya sendiri sehingga mampu memberikan dia pendapatan sebanyak RM50,000 dan pelanggan seramai 400 dalam masa satu tahun! Benchpoint.io, laman web yang direka oleh Akmal memberikan penyelesaian ujian kelajuan jarak jauh dan sistem penanda aras internet. Dengan perisiannya ini, pengguna…